Voor wie

U heeft last van terugkerende depressies, een langdurige angststoornis of een persoonlijkheidsstoornis. U vermijdt wellicht gevoelens, ondervindt problemen in de relatie met anderen of heeft een negatief zelfbeeld. In behandeling proberen we de patronen die hieraan ten grondslag liggen inzichtelijk te maken zodat u de mogelijkheid krijgt andere strategie├źn te ontwikkelen. Doorgaans stuiten we daarbij op onverwerkte situaties uit uw verleden en daarbij pijnlijke gevoelens. Mogelijk heeft u eerder (klachtgerichte) behandeling gehad maar heeft dit maar gedeeltelijk of tijdelijk geholpen.

Om te kunnen profiteren van psychotherapie is het daarbij nodig dat u de wens en mogelijkheid heeft om naar uw eigen functioneren te kijken. Daarbij moet u zelf tot verandering willen komen (en niet om dat iemand anders dat bijvoorbeeld wil). Ook moet u tijd en ruimte in uw leven voor therapie kunnen maken. Ook buiten de sessies zal een behandeling energie kosten.

Ik heb in de praktijk niet de mogelijkheid/expertise om mensen met een verslaving, autisme, bipolaire stoornis of psychose goed te behandelen. Ook als u regelmatig crisiszorg nodig heeft is de praktijk niet geschikt.